Uskoro program za nabavku opreme

Bez autora
Mar 22 2016

Ministar privrede najavio je prilikom obilaska kompanije „Plamen“ u Inđiji, novi programe podrške malim i srednjim preduzećima. Posebno će biti primaljiv program podrške u nabavci opreme kojim će Ministarstvo privrede, u saradnji sa bankama, pomoći preduzetnicima koji hoće da razviju svoje poslovanje.Kako je istakao, države koje su podsticale i štitile preduzetništvo uspele su, i zato Vlada želi da „Godinom preduzetništva“ taj proces ubrza. U malim i srednjim preduzećima radi između 900.000 i 950.000 ljudi, od toga je oko 700.000 stalno zaposlenih, i zato Vlada želi ne samo da podstiče, nego i da pomogne taj sektor.

Uskoro program za nabavku opremeMinistar privrede Željko Sertić najavio je, danas, prilikom obilaska kompanije „Plamen“ u Inđiji, novi programe podrške malim i srednjim preduzećima.

Posebno će biti primaljiv program podrške u nabavci opreme kojim će Ministarstvo privrede, u saradnji sa bankama, pomoći preduzetnicima koji hoće da razviju svoje poslovanje. Kako je istakao, države koje su podsticale i štitile preduzetništvo uspele su, i zato Vlada želi da „Godinom preduzetništva“ taj proces ubrza.

U malim i srednjim preduzećima, naveo je Sertić, radi između 900.000 i 950.000 ljudi, od toga je oko 700.000 stalno zaposlenih, i zato Vlada želi ne samo da podstiče, nego i da pomogne taj sektor.On je podsetio da je iz budžeta za ovu godinu Vlada namenila 16,68 milijardi dinara za direktnu pomoć malim i srednjim preduzećima, a od toga su 4,4 milijarde bespovratna sredstva.

Sertić je podsetio da, kada je reč o preduzetništvu i podršci, i Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija ima svoje projekte, a ima ih i Ministarstvo omladine i sporta.

„Imamo i naše projekte za infrastrukturu od 500 miliona dinara, za izgradnju puteva, infrastrukturno opremanje, gde je plan da 50 odsto finansiramo mi, a drugu polovinu opštine“, rekao je on i podsetio i na međunarodni program COSME za mala i srednja preduzeća, ali i na one vredne oko milijardu dinara u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sertić je podsetio da preduzetništvo nije samo pitanje otvaranja firme i pitanje rada, već je to i kreativnost, pravo i obaveza, filozofija i način života.

Kompanija „Plamen“ koju je ministar danas obišao, bila je korisnik Programa za nabavku opreme u prošloj godini.

Jedan od direktora i vlasnika kompanije „Plamen“, Marko Krtolica pozvao je preduzetnike da konkurišu za program Ministarstva privrede, kao što je učinila i njegova kompanija.

„Mi smo videli program podrške na sajtu, javili se telefonom i vrlo brzo aplicirali. Zahvaljujući ažurnosti Ministarstva i banke koja je odobrila povoljan kredit, brzo smo nabavili nove mašine koje su nam sada od izuzetnog značaja u proizvodnji“, rekao je direktor „Plamena“.

„Plamen“ je jedna od vodećih kompanija na Balkanu za proizvodnju kablovskog spojnog pribora, opreme i pribora za neizolovane kao i za izolovane mreže, koja je u potpunosti izvozno orijentisana, tako da danas oko 70 odsto proizvoda prodaje na međunarodnom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik